Fă primul pas către un zâmbet mai sănătos!

Alege corect din prima și nu uita că urmează să faci o investiție pe termen lung, cu impact asupra sănătății întregului organism.
Aici nu alegi un singur medic pentru sănătatea și frumusețea zâmbetului tău, ci o echipă complexă și extrem de bine pregătită care coordonează întregul tratament. Mai mult, ne ajutăm de tehnologii digitale revoluționare pentru a te trata corect. Toate acestea se reflectă în tarifele noastre.

Coroana dentară

Coroana dentară este o lucrare protetică care acoperă un bont sau un dinte cu un grad mare de distrucție coronară, reușind astfel să îl salveze atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional.

Coroana dentară îmbracă în totalitate dintele afectat. Este realizată în laboratorul stomatologic potrivit amprentei luate. Aceasta arată ca un dinte, cu mențiunea că se fixează ca un capac peste dintele deteriorat.

Coroanele dentare sunt recomandate în următoarele situații:
– dinții sunt distruși în proporție de peste 50% din cauza cariilor avansate – coroanele dentare împiedică spargerea completă;
– dinții au nevoie de o restaurare în ceea ce privește forma sau culoarea;
– în urma unui tratament de canal;
– dinții sunt decolorați sau au diverse colorații care nu se pot remedia prin albire;

Avantajele coroanelor dentare sunt numeroase. Pe lângă funcționalitate, coroanele dentare au și rol estetic, fiind utilizate adesea pentru a corecta forma dinților sau poziția lor (dinți strâmbi, spații interdentare). Datorită paletei largi de nuanțe și a esteticii deosebite, coroanele dentare nu se deosebesc de dinții naturali ai pacientului.

La Clinica ,,Doctor Romaniuc”, coroanele dentare sunt realizate din materiale de calitate, precum ceramica, zirconiu, metalo-ceramică, zirconiu-ceramica. Pentru că ne dorim ca pacienții noștri să beneficieze de soluții de tratament complexe, dar rapide, estetice și funcționale.

Fațete dentare

Fațetele dentare sunt acele lucrări protetice care acoperă doar fața exterioară, vizibilă a dintelui. Fațetele se folosesc fie pentru a îmbunătăți aspectul estetic al unui dinte, fie pentru a proteja suprafața exterioară a acestuia.

Principalul avantaj pe care îl iau în considerare cei care optează pentru fațetele dentare este acela că estetica dintelui este îmbunătățită rapid cu ajutorul lor.

Fațetele dentare se fac adesea din ceramică sau din material compozit, cele din material ceramic fiind mai rezistente decât cele din compozit și nu își schimbă culoarea în timp. Fațetele din ceramică sunt superioare atât ca rezistentă, durata acestora de viață depășind 10 ani, dar mai ales ca estetică, acestea din urmă putând reda perfect aspectul natural al smalțului dentar!

Fațetele dentare sunt recomandate pentru pacienții cu dinții ciobiți, transparenți, de o culoare incertă, neuniforma, cu spații vaste între ei sau alte probleme ortodontice minore, dinți nanici sau dinți temporari persistenți.

Implant dentar

Implantul dentar este înlocuitorul artificial al unei radacini dentare. Atunci cand dintele este scos iar in os nu mai ramane nimic, singura modalitate de a inlocui acel dinte pierdut, in mod cât mai natural, este să se insere un implant dentar.

Beneficiile unui implant dentar:

– îmbunătățesc calitatea vieții pacientului;
– prezerva integritatea structurilor faciale;
– zâmbetul este restaurat cât se poate de natural;
– dinții învecinați sunt conservați sănătos, păstrându-și integritatea;
– stabilitate crescută;
– îmbunătățesc sănătatea generala, și calitatea nutriției și digestiei;
– contribuie la creșterea încrederii în sine;
– estetică faciala îmbunătățită;
– ușurință în realizarea igienei orale.

Pacienţii care urmează să primească o intervenţie chirurgicală stomatologică necesită proceduri preliminare de igienă orală specifice. De asemenea, este foarte importantă menţinerea unei igiene orale corespunzătoare acasă, în paralel cu controale şi şedinţe regulate de igienizare orală profesională în cabinet. Metodele şi frecvenţa de îndepărtare a depunerilor de tartru (detartrajul) trebuie adaptate fiecăruia în parte.

Restaurarea dentară

Pentru a trata cariile dentare cel mai des se recurge la procedura de restaurare directă cu materiale compozit a dintelui. Această manoperă presupune înlăturarea cariei și refacerea atât estetică cât și funcțională a dintelui. Restaurarea dentară din compozit este pentru a oferi o estetică, rezistență și izolare perfectă, umplutura este alcătuită dintr-un amestec sigur, de culoare dinților.

Cum se face restaurarea compozită?
Medicul stomatolog va plasa compozitul pe dinte în mai multe straturi, eventual folosind o lumină specializată pentru a întări fiecare strat. Compozitul este format pentru a umple dintele. Apoi, este lustruit pentru a preveni colorarea și uzura. Când compozitele sunt lipite de dinți, creează o potrivire strânsă a dintelui natural. Astfel de restaurări pot fi chiar utilizate în cazurile în care o parte din structura dintelui s-a pierdut.

Tratamentul endodontic

Tratamentul endodontic reprezinta o serie de proceduri create pentru a elimina țesutul inflamat sau infectat, pentru a dezinfecta tot spațiul endodontic și pentru a obtura canalele radiculare, astfel încat bacteriile și microorganismele sa nu mai aiba spațiu unde să se dezvolte.

Un tratament endodontic se poate efectua într-o ședința sau în mai multe ședințe, acest lucru depinde de complicațiile apărute la dintele în cauza și de tehnica de realizare a tratamentului de către fiecare medic.

Anatomia rădăcinilor și canalelor pot fi complicate, dificil de găsit și de tratat, motiv pentru care riscurile unui tratament fără microscop sunt mai mari. Folosirea microscopului dentar în endodonție oferă medicul stomatolog o vizibilitate sporită asupra dintelui, atât la suprafață, cât și în interiorul acestuia.

Profilaxie

Procedura de profilaxie presupune acele măsuri medico-sanitare care previn apariția și răspândirea bolilor dentare. Punem accent pe aceste proceduri medicale întrucât șansa de reușită a unui tratament profilactic este mult mai mare, costurile tratamentului sunt mai mici în cazul prevenției decât în cazul tratamentului curativ. Profilaxia dentară se referă la măsurile de igienizare a dinților prin metode stomatologice specifice, recomandate periodic pacienților: detartraj, fluorizare, periaj profesionist.
Proceduri și tratamente de profilaxie dentară puse la dispoziția ta de clinica stomatologică „Dr. Romaniuc”:

– Sigilarea fisurilor;
– Detartraj cu ultrasunet;
– Air flow;
– Periaj profesional;
– Fluorizare.

Terapie

Restaurarea funcțional-estetică a dinților vizează direct persoanele ce doresc un zâmbet mai frumos, din contul corecţiei formei şi culorii dinţilor, îndreptării ocluziei. În timpul acestei proceduri se înlătură defectele, cariile, fisurile, iar dintele restaurat devine rezistent la forțele masticatorii.
Pe lângă igiena, prevenirea și tratarea orală, terapia dentară punem accentul și pe îmbunătățirea aspectului dinților – albirea dentară. Ea reprezintă o modalitate relativ simplă și rapidă de modificare a culorii prin utilizarea unui gel pe bază de peroxid de hidrogen aplicat pe dinți. Rezultatul este spectaculos, dar poate fi subiectiv variind de la o persoană la alta.

Endodonția este ramura stomatologiei ce se ocupă cu diagnosticul și tratamentul afecțiunilor pulpare. Extirparea și restaurarea sistemului endodontic la „Dr. Romaniuc” se realizeaza cu instrumentar, tehnici si materiale specifice și sub microscop.

Chirurgie

Clinica stomatologică „Dr. Romaniuc” oferă tratamente chirurgicale complexe, de ultimă oră, fără disconfort. În chirurghia dentară specialiștii noștri folosesc tehnici și aparatură de top, care garantează reușita oricărei intervenții. Realizăm urmatoarele intervenții chirurgicale:

– Implanturi dentare;
– Extracții dentare;
– Chirurgie parodontală;
– Intervenții chirurgicale ajutătoare înserării implanturilor;
– Intervenții chirurgicale ajutătoare protezării

Ortopedie

„Dr. Romaniuc” oferă tratamente de ortopedie dentară, care au ca scop refacerea dinților prin lucrări fixe: fațete, coroane și punți dentare, precum și prin lucrări mobile: proteze totale sau parțiale, proteze scheletate cu sisteme speciale, proteze pe implanturi. Tratamentul final este aleas numai după un control medical amănunțit și după ce pacientul este informat și consultat în vederea pașilor ce urmează a fi făcuți.
Iar pentru a obține un zâmbet ca la Hollywood fațetele dentare sau veneers cum se mai numesc sunt soluția ideală. Faţetarea dinţilor este una dintre metodelede estetică dentară pe care o utilizăm pentru a îmbunătăţi aspectul dinţilor pacienţilor. Acestea fac ca dinţii să arate mai sănătoşi şi mai frumoşi. Medicii clinicii „Dr. Romaniuc” realizează o gamă largă de lucrări protetice fixe și mobile:

– Punți dentare, coroane dentare metalo-ceramice;
– Lucrări protetice din ceramică pe suport de zirconiu;
– Coroane dentare integral ceramice;
– Fațetări ceramice (veneers);
– Proteze și punți dentare pe implanturi.

Ocluziologie

Dacă dinţii nu sunt distribuiţi cum trebuie, iar suprafeţele lor ocluzale nu se apropie una de cealaltă în mod corect, atunci apar probleme de ocluzie care pot duce la dereglări ale articulației temporo-mandibulare, cefalee, vertij, stări de nervozitate. Ocluzia dentară corectă se obține atunci când toţi dinţii contactează corect între ei atât în poziție statică cât și dinamică. Pentru corectarea problemelor, medicul stomatolog are la îndemână mai multe metode de tratament, însă o va alege pe cea potrivită în funcție de fiecare pacient în parte, după ce va efectua un diagnostic funcțional.

Ortodonție

Cuvântul ortodonție își are originea în greaca veche și se formează din ortho=drept și odons=dinte.

Tratamentul ortodontic vizează atât copiii cât și adulții. La baza unui tratament ortodontic corect se află un diagnostic ortodontic complex şi minuţios cu ajutorul căruia se face un plan de tratament individualizat fiecărui pacient în parte. Durata şi tipul aparatului sunt individualizate în funcţie de problemele şi vârsta pacientului.

Radiologie

Investigațiile radiologice reprezintă un ajutor important pentru medicul dentist. Un diagnostic corect și complet nu poate fi pus decât după vizualizarea radiografiilor. Pe radiografii se observă prezența cariilor, defectelor, proceselor inflamatoare, dar și corectitudinea unor tratamente. În funcție de informațiile obținute în timpul examinării clinice și a celor furnizate de radiografii, se stabilește diagnosticul și se alege tratamentul.

Pentru realizarea radiografiilor retroalveolare clinica „Dr. Romaniuc” foloseste un aparat de radiologie de ultima generație, care emite o doză foarte mică de radiații.

vezi toate certificatele

ofertă specială

programează-te online și primește

5%  reducere

alege-ți medicul

programează-te chiar acum

[contact-form-7 id=”251″]