Coroane dentare

Coroana dentară îmbracă în totalitate dintele afectat. Este realizată în laboratorul stomatologic potrivit amprentei luate. Aceasta arată ca un dinte, cu mențiunea că se fixează ca un capac peste dintele deteriorat.

(+373) 22 00 65 00

Ce sunt

Coroanele dentare?

Coroana dentară este o lucrare protetică care acoperă un bont sau un dinte cu un grad mare de distrucție coronară, reușind astfel să îl salveze atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional.

Coroanele dentare sunt recomandate în următoarele situații:

  • dinții sunt distruși în proporție de peste 50% din cauza cariilor avansate
  • coroanele dentare împiedică spargerea completă;
  • dinții au nevoie de o restaurare în ceea ce privește forma sau culoarea;
  • în urma unui tratament de canal;
  • dinții sunt decolorați sau au diverse colorații care nu se pot remedia prin albire;

Avantajele coroanelor dentare sunt numeroase. Pe lângă funcționalitate, coroanele dentare au și rol estetic, fiind utilizate adesea pentru a corecta forma dinților sau poziția lor (dinți strâmbi, spații interdentare). Datorită paletei largi de nuanțe și a esteticii deosebite, coroanele dentare nu se deosebesc de dinții naturali ai pacientului.

La Clinica ,,Doctor Romaniuc”, coroanele dentare sunt realizate din materiale de calitate, precum ceramica, zirconiu, metalo-ceramică, zirconiu-ceramica. Pentru că ne dorim ca pacienții noștri să beneficieze de soluții de tratament complexe, dar rapide, estetice și funcționale.

alege-ți medicul

programează-te chiar acum